5 Temel Unsurları için Yangın Merdiveni kapısı

Wiki Article

Bir gayrı şart ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir bulaşık olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan bir araba olmaması gerekir.

Yangın bapsı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine bakılırsa başkalık göstermektedir. Fiyatı etkileyen üs müessir bapnın hınçe dayanıklılık seviyesidir. Bu coşkunluke dayanıklılık seviyesi de bu konuda yetkilendirilmiş olan TSE kadar sertifikasyon ve belgelendirme kasılmaları tarafından yapılan testler sonucunda belirlenmektedir.

Yangın merdivenlerinin engel, tavan ve tabanında tek yerıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 zaman dayanıklı duvar ve en azca 90 dakika dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile gayrı bölümlerden ayrılır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini elverişli görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli kellelı kriterler kaynak önüne tuzakınarak hüküm verilmektedir. Özellikle sevap bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun düzenınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın anında kapıların sağlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve öbür Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla rast orantılıdır. İçerideki yaman ve ısının dışarıya yansımaması yürekin bapnın hızla kapanması çok önemlidir. 

Tamlanan bu zaman dilimleri bir bapnın yangına ne derece süre dayanacağını deyiş etmektedir. Fakat bu konuda dikkatli çıkmak gerekir. Çünkü 90 dakika yangına dayanıklı olması gereken bir kapının 30 an dahi dayanmadığı henüz önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

Dışarıdan duhule mütenasip bir alanda kullanılacaksa öncelikle haricen kilitlenebilmeli ancak yangın çabucak içeriden açılmalıdır (Antipanik cümle), mideeride kullanılacaksa antipanik pas sistemine yer göre icap bulunmamakta ancak arkadan kilitlenmemelidir. Bilinmelidir ki antipanik sistemi sıfır kilitler arkadan kilitlendiğinde yangın çabucak açılmamaktadır.

Kullanacak can sayısı 100 kişiden bir tomar olan yerlerde ve son çıkış kapılarında Yangın kapısı istanbul push amerikan bar veya panik bar olmalıdır.

Yangın kapısı satın allıkırken fiyatlar önemli bir faktördür ve çeşitli etkenler fiyatların belirlenmesinde rol oynar. Yangın kapısı fiyatlarını etkileyen bazı faktörler şunlardır:

Olası yangın yahut herhangi bir muhatara durumunda binayı gücük sürede boşaltma etmeyi sağlayan yangın merdiveni layihamları konstrüksiyonlmaktadır.

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, alışveriş talebi ve yarışma kadar faktörlere rabıtalı olarak değişir. Fakat, uzmanlar, kaliteli bir yangın kapısının elan faziletli bir fiyatla satın aldatmaınmasının uzun vadede elan soylu erki olabileceği konusunda hemfikirler.

Yangın Bapları ısı ve duman sızdırmadığı için insanların dumandan zehirlenmesine duvar olan ivedili konum kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere tamlık kalabalık olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.

Montajın spesiyalist bir ekip tarafından strüktürlması gerekmektedir. Bir milimlik oynamalar da gülmeyen sorunlara sebep kabil.

Bir dahaki sefere yorum yapmış olduğumda kullanılmak üzere kademı, elektronik posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.

Report this wiki page